Beneficiile aroniei* 

Mod de administrare 

• Fructele de aronia pot reduce și inflamația, inhibând eliberarea de substanţe proinflamatorii, cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa (TNF-a) şi interleukină 6 (IL-6), care pot stimula sănătatea imunitară. 

• Un studiu de 2 luni realizat pe 38 de persoane cu sindrom metabolic a monitorizat scăderea semnificativă a valorilor trigliceridelor, colesterolului LDL şi a colesterolului total. 

Sucul natural de aronia, produs de Nectandru este obţinut prin presare la rece. El nu conţine aditivi, conservanti, arome sau coloranţi. 

• Studiile realizate în 2015-2016 au demonstrat efectele pozitive ale aroniei în reducerea cantităţii de zaharuri şi grăsimi din sânge. Antocianinele din compoziţia sa ajută la reducerea cantității de zaharuri şi de grăsimi care au fost absorbite de organism. Aronia conţine fibre dietetice ce previn creșterea bruscă a glicemiei. 

Precauţii 

. Un studiu făcut în 2015 a demonstrat că aronia ajută la reglarea tensiunii prin prezenţa potasiului, tratează arteroscleroza şi previne bolile coronariene. 

La femeile însărcinate sau care alăptează, se recomandă numai cu acordul medicului. 

. Un studiu făcut în 2004 a demonstrat că extractul de aronia inhibă creşterea celulelor canceroase în cancerul de colon având cel mai puternic efect. Apoi, în 2009 s-a demonstrat eficacitatea extractului de aronia la nivelul cancerului de sân. 

2 La persoanele cu istoric cunoscut de pietre ale tractului urinar, se recomandă consumul cu moderaţie, întrucât aronia conține acid oxalic. 

• Studiile recente au dovedit că aronia are un impact asupra răcelilor şi asupra infectiilor bacteriene care pot apărea la nivelul aparatului respirator. 

3 Persoanele cu diabet trebuie să fie precaute, deoarece consumul de aronia poate scădea zahărul din sânge. Este important să se urmărească dacă apar semne ale nivelului scăzut de zahăr din sânge şi să se monitorizeze glicemia. 

4 Pentru copii, doza trebuie înjumătățită față de cea a adultului. 

•S-a dovedit că prezenţa antocianinelor din fructele de aronia cresc activitatea neuronală, întăresc legăturile neuronale şi reduc stresul oxidantiv la nivelul creierului, ceea ce înseamnă că se reduce şi riscul de Alzheimer, demență și alte afecţiuni similare. 

Important

Produsele naturale ajută în urmarea unui stil de viaţă sănătos, cresc imunitatea organismului şi pot ameliora anumite simptome, însă nu pot funcționa într-un tratament serios decât în completarea tratamentului medical oferit de specialist. 

5 Consumul excesiv de aronia poate provoca greaţă, tulburări de stomac sau vărsături. 

•S-a demonstrat că prezenta carotenului din aronia previne degenerarea oculară, împiedicând dezvoltarea cataractei. Luteina şi zeaxantina, antioxidanți flavonoizi prezenţi în aronia, filtrează razele UV, protejând ochii de degenerare maculară și inflamație oculară. 

6 Dacă luaţi orice medicament pe bază de prescripţie medicală, întrebati-vă medicul dacă este sigur să 

consumaţi suc de aronia, pentru a evita interacțiunile medicamentoase. 

• Sucul de aronia este bogat în fibre, ajutând la digestie, combătând constipația, diareea, balonarea și alte probleme digestive. 

7 Sucul de aronia nu este indicat persoanelor cu ulcer gastric/duodenal sau cu un grad mare de coagulare. 

• Previne și combate alergiile. 

• Contribuie la buna funcţionare a ficatului – au fost făcute studii care au demonstrat efectele benefice asupra leziunilor hepatice. 

• Un studiu a arătat că extractul de aronia a prezentato activitate antibacteriană puternică împotriva bacteriilor potential dăunătoare Escherichia coli şi Bacillus Cereus

Aronia melanocarpa este un arbust din familia Rosaceae, originar din estul Americii de Nord, în Europa fiind adus la sfârşitul secolului XIX de către ruşi. Este o importantă sursă de polifenoli, un antioxidant ce include acidul fenolic, antociani și flavonoide. Astfel, la testul ORAC (capacitatea de absorbție radicală a oxigenului), fructele de aronia au primit una din cele mai mari valori, din cele studiate. 

Nectandru este o marcă românească de produse naturale din fructe cultivate şi crescute în Piatra Neamț. S-a născut în 2019, în Girov, pe plantația unui tânăr fermier hotărât să creeze produse bio sănătoase, gustoase și aromate. Prima recoltă zdravănă de la Nectandru este cea de fructe de aronia, cultivate cu intenţia de a produce  sucuri naturale 100% autohtone. 

Toate greutățile menţionate reprezintă greutatea fructelor atunci când sunt proaspete. Aceste valori depind de fluctuaţiile naturale ale calității materiei prime. Prin presare la rece, sucul obținut din aceste fructe își menține proprietățile. 

Suc deplin de fructe de aronia presate la rece, cultivate în Piatra Neamt. Nimic de adăugat. 

Comanda Online!